Pääsiäismunaus

Poliitikot ja erityisesti vihreät ovat tunnetusti persoja jakamaan ja olemaan jaossa muiden resursseista moraaliin ja eettisyyteen vedoten. Tässä yksi esimerkki kuinka poliitikko yrittää sanahelinällä kääntää oman edun haun toisen kustannuksella itsekohtaiseksi vääryydeksi. Kun kysymys on halusta saada ikiomaa jälkikasvua hintaan mihin hyvänsä on tärkeää nostaa tämä halu korkeammalle moraaliselle tasolle kuin arkinen lisääntyminen.

– Kun lapsettomuuteen on kohtuperäinen syy tai miespareilla on mahdotonta itsenäisesti saada lasta, mahdollisuus sijaissynnytykseen estetään. Silloin pakotetaan henkilöitä hakemaan sijaissynnytyshoitoa ulkomailta, kun se ei ole Suomessa mahdollista, Hennariikka Niinistö sanoo.

https://yle.fi/a/74-20021106

Mikä tässä YLEN tekstissä pisti silmään? Ensinnäkin tämän poliitikkoparin pitäisi tietää että sijaissynnytys on kielletty niin Suomessa kuin monessa muussakin maassa, ei sen takia että kiusattaisiin ihmisiä jotka omin avuin eivät pysty tai halua synnyttää lasta, vaan syystä koska kohtuvuokraukseen liittyy monia eettisiä ja laillisia ongelmia. Sekä kaupalliseen että ns ei-kaupalliseen.

Vain pesunkestävä poliitikko voi ilmaista asian näin kiertäen ja kaartaen! Kunniotettava silmänkääntötemppu höystetty kaukokatseisella melankolisella kuvalla! Vetoa pathokseen!

Jos joku toiminta on kielletty Suomessa miten voi sanoa että henkilöt pakotetaan tekemään sitä ulkomailla? Kuka pakottaa ulkomaille vuokraamaan sijaiskohdun? Koskeeko tämä ajatustapa pakottamisesta ulkomaille myös muita laittomia toimia ja henkilökohtaisia haluja?

Samaan virkkeeseen on saatu vielä toinen parafraasi eli sijaissynnytyshoito. Kuka on hoidon kohde? Se joka synnyttää? Kuulostaa ylevämmältä että kohdun vuokraus nimetään sanalla hoito sillä kaikkien sairaidenhan tulee saamaan hoitoa!

Voimme myös pahoitella että pahuksen ukrainalaiset ovat sotkeutuneet sotaan ja riistäneet sijaissynnytyshoidon länsipariskunnnilta. Mutta vihreät ajavat asiaa (aj aj se oma lehmä taas siellä ojassa) että surrogaattisynnytys saadaan lailliseksi Suomessa. Tietty vaan ihan demograafisista syistä että politiikkoja riittää tulevaisuudessakin!

P.S Huvittaa muuten otsikko jossa poliitikot kysyvät kuka on laatinut lain?

Jätä kommentti