Joen haarassa

Pudasjärvestä löytyy tietoa kunnan kotisivuilta, missä historiikki aloitetaan vaatimattomasti 3,5 miljardia vuotta sitten peruskallion jähmettymiseen! Kiinnostavat kaupungin tapahtumat loppuivat ilmeisesti vuoteen 2016 jolloin Pudasjärvi julistautui Suomen hirsipääkaupungiksi ja päivitys päättyi.. 

Voin kyllä vannoa että Pudasjärvi oli paikallaan ja elossa vielä viikko sitten, mm uusi hirsirunkoinen kirjastotalo ”Hyvän olon keskus Pirtti” missä myös muuta toimintaa, valmistui 2021. Hienosti suunniteltu sekä ulkoa että sisältä, Oululaisen arkkitehtitoimiston käsialaa.

Ei käynyt selville kuka on suunnitellut örmyn, jonka toivon karkottavan linnut törmäämästä isoon lasiseinään. Lasiseinät ovat näyttäviä ja avartavat huimasti huonetta mutta eivät yhtä mieluisia linnuille jotka eivät niitä näe.


Kirjastossa on näyttely (jatkuu 31. heinäkuuta asti) joka kertoo Iijoen vaiheista ja voimalaitos hankkeesta aina 60-70 luvulta nykypäivään. Se tavallinen tarina missä voimalaitos haluaa tuottaa ja rahastaa vesivoimalla, sekä poliitikot ja tavalliset pulliaiset jotka vetoavat muutamaan uuteen työpaikkaan mitkä yleensä antavat lyhyen hyödyn pitkä aikaisiin seurauksiin ympäristössä. Vähän niin kuin yksityisten, usein ulkomaisten, firmojen nettoaminen tuulivoiman rakentamisesta jota kuntien päättäjät naivisti (tai kyynisesti!) haalivat nyt saadakseen kunnalle vihreän leiman ja kunniamerkin omaan curriculumiin. 

Lisätietoa näyttelystä esim facebookissa: Iijoki näyttely

puukaiverruksia

Puusta saa tehdyksi vaikka mitä. Kirjaston seinää.

ja siihen päälle toppakahvit!

munkkirinkilä

Jätä kommentti