Facts about Finland anno 1960

Tälläinen opus sattui eteen kun kävin läpi kirjahyllyä sukulaisasunnossa. Kiinnostava tietopaketti!

Opas Facts about Finland 1960
Tilastoja Suomen yhteiskunnasta vuodelta 1960.
Elinkeinot Suomessa 1964

Että elinkeinnot on muuttuneet sitten 60-luvun ei ole mikään uutinen mutta aika jännää katsella tilastoja jotka koottu silloin kun tulevasta kehityksestä ei ollut tarkempaa tietoa!

Maatilojen pintalat joku vuosi sitten.

Nykyinen keskimääräinen tilakoko on 52 ha (källa: Tilastokeskus), tietty keskimäärään voi sisältyä isoja eroja mutta antaa vähän osviittaa tilojen koon kasvamisesta sitten 60-luvun eli mitä on tapahtunut 60 vuodessa. Nykyään (2020 tilasto) on kuitenkin vain 12% tiloja joilla on yli 100 ha viljelyssä, joten vieläkin suuret viljelytilat ovat keskittyeet pienelle joukolle, mutta ne isot tilat ovatkin sitten sitäkin suurempia pintaalaltaan.

Lisää tietoa nykytilasta löytyy lehdestä Käytännon Maamies https://kaytannonmaamies.fi/suomen-suurimmat-tilat-vain-12-prosentilla-tiloista-viljelyssa-yli-100-hehtaaria/

Ja sitten jotain aivan muuta.

”Kaapuveikko osa 6” löytyi Pudasjärven kirjastost. Pitääpä tutustua lähemmin mikä se tälläinen suomalainen Kaapuveikko oikein on, näyttää rauhalliselta tyypiltä. Ei muistuta kaimoja jotka kiljuvat affektissa kirjan poltosta .

Taatusti made in Finland.

Jätä kommentti